Dansk millionær dykker ned til Titanic

Finansmand vil som den første dansker tage turen ned i dybet til vraget af det berømte skib

18. feb 2012 | Ritzau /Nyheder, Mikkel Cramon

 

Investeringsrådgiver og eventyrer Per Wimmer har besluttet sig for at dykke ned til vraget af Titanic (foto: Peter Mydske)

Finansmanden og eventyreren Per Wimmer vil som den første dansker dykke ned til vraget af verdens måske mest berømte skib, Titanic. Det skriver dagbladet Sjællandske lørdag.

Han er i forvejen kendt som noget af en eventyrer, men hovedsageligt på landjorden eller i luften. Nu går han skridtet videre og dykker under havoverfladen.

Det er planen, at ekspeditionen skal finde sted midt i juli i år. Her vil Per Wimmer dykke ned til vraget af krydstogtskibet, der ligger på 3.800 meters dybde.

Dykker i respekt
Per Wimmer fortæller, at dykningen vil ske med stor hensyntagen til de følelser, der er omkring forliset af det store krydstogtskib, som dengang kostede cirka 1.500 mennesker livet.

- Vi gennemfører også dette projekt for at vise vores respekt for de berørte familier ved at huske denne tragiske aften, hvor Titanic forliste, siger han til Sjællandske.

Per Wimmer gennemfører sit projekt sammen med en snes andre eventyrere, der deltager i dykningen.

Bruger specialubåde
Normalt kan en ubåd kun komme ned på 1000 meter, men Per Wimmer og hans partnere vil benytte helt specielle miniubåde, som kan gå endnu dybere. De rummer hver tre personer, og Per Wimmer er med første båd ned.

Per Wimmer er blevet mangemillionær på sin investeringsbank i London. Han er født og opvokset i Slagelse.

Han prøver konstant grænser, har rejst i over 60 lande og har som den første gennemført et faldskærmsudspring over Mount Everest.

Inden udgangen af 2013 forventer han at være første dansker i rummet. Men indtil da 'nøjes' han med at udforske, hvordan der ser ud på havets bund i næsten fire kilometers dybde.